Software

Software op uw computer, het is nog een hele opgave om erachter te komen welke software geschikt en nodig is voor uw computer. Wanneer u software nodig heeft voor op kantoor is het handig om hier de nodige research in te doen. Er zijn namelijk tal van aanbieders van software pakketten, maar deze zijn allemaal verschillend. Het is namelijk niet toegestaan om diverse softwarepakketten van de concurrent in zijn geheel over te nemen.

software-871026_640

Natuurlijk is het niet mogelijk dat alles verschillend is ten opzichte van de concurrent. Een software pakket voor op kantoor heeft vaak de volgende functies; tekstverwerker, spreadsheet, databaseprogramma, presentatiesoftware en een projectplanning. Dit zijn de meest voorkomende functies die kantoormedewerkers nodig hebben. Het hangt natuurlijk af van de branche waarin het bedrijf actief is, maar deze hebben veel bedrijven, ongeacht de branche standaard nodig.

Een software pakket voor thuis is er niet. Deze zult u naar eigen behoeften moeten inrichten. Op een computer binnen het huishouden zijn er voornamelijk een Office pakket (met powerpoint, word, excel etc), beveiligingssoftware, een virusscanner en een Adobe pakket aanwezig. U kunt hier echter natuurlijk zelf uw eigen invulling en geven en het inrichten naar eigen behoeften. Er zijn namelijk ook personen die in hun vrije tijd aan de gang gaan met Photoshop en dergelijke programma’s. Op diverse websites kunt u inspiratie opdoen op het gebied van software. Er zijn diverse forums waar u reviews en ervaringen van gebruikers kunt lezen, zodat u een duidelijk beeld heeft van de aangeboden software.