Internet

Een internet aansluiting is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Zowel op huishoudelijk gebied als zakelijk gebied kan bijna niemand meer zonder een waardige internetverbinding. browser-773215_640

Zakelijke internetverbinding
Een zakelijk internetverbinding is niet per definitie sneller. Het zit hem hierbij vaak in de aanvullende opties die de providers aanbieden bij een abonnement. Hierbij moet u denken aan PIN betalingen, vaste IP-adressen of alarmdiensten. Ook zal voor een zakelijk abonnement de klantenservice 24 uur per dag bereikbaar zijn. Per aanbieder zal het aanbod natuurlijk iets verschillen, want zij moeten zichzelf ook onderscheiden. Zo zijn er aanbieders die ook nog een gratis ICT-pakket aanbieden bij het afsluiten van een abonnement en andere aanbieders bieden weer telefonie en televisie aan bij het zakelijke pakket. De snelheden van internet schommelen zo tussen de 20 Mbps en 100 Mbps.

Consumenteninternet
Consumenteninternet is van dezelfde snelheden en bereik als een zakelijk verbinding. Het verschil zit hem hier echter in de service die de aanbieders geven bij het afsluiten van een abonnement. Zo hebben de consumenten te maken met een klantenservice die alleen bereikbaar is tijdens kantooruren en de internetverbinding zal zelf aangelegd moeten worden of tegen betaling zal de aanbieder de verbinding komen aansluiten. Het is tegenwoordig echter steeds meer het geval dat bij het afsluiten van een internet- of alles in één abonnement, de installatie ook wordt bekostigd door de aanbieder van het abonnement.