Hardware

Op het gebied van hardware rondom computers en internet zijn er tal van producten te vinden. Hierbij moet u denken aan een printer, computermuis, speakers en een router. Wij zullen de drie bekendste hieruit pakken en uitlichten; een printer, een router en harde schijven. Naast deze zaken is de smartphone natuurlijk ook enorm populair geworden en zal ook de verkoop hardware van smartphones toenemen (hardware of accessoires als een iphone lader nodig? Bekijk de link).

Printers kunnen tegenwoordig in alle soorten en maten worden aangeschaft. Het soort printer dat u aanschaft hangt vooral af van de gebruiksintensiteit van het apparaat. Zo zijn er apparaten voor thuis, waar voornamelijk klein printopdrachten mee worden gedaan. Deze printers zijn al aan te schaffen voor zo’n €40,-. Wanneer u op zoek bent naar een printer voor op de werkvloer, is het verstandig om een laserprinter aan te schaffen. Deze kunnen vele vellen na elkaar printen, zonder dat de kwaliteit naar beneden gaat. Het enige nadeel is dat het afdrukken van foto’s en printer-790396_640afbeeldingen wat ‘fletser’ is dan bij een inktjetprinter. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor privé gebruik en is geschikt voor maximaal 500 prints per maand.

De aanschaf van een router is erg belangrijk. De router brengt uw internetverbinding over naar de hiervoor bestemde apparaten. Routers zijn er ook, net zoals de printers, in alle soorten en maten te krijgen. Ook hierbij moet u kijken naar de gebruiksintensiteit van de internetverbinding. Zo zijn er routers geschikt voor maximaal 4 apparaten op het netwerk, wat zeer geschikt is voor een huishouden. Er zijn ook sterke routers voor zakelijk gebruik. Er kunnen hier onbeperkt apparaten aan worden gekoppeld, zonder dat de kwaliteit van de verbinding naar beneden gaat.

Een harde schijf word over het algemeen gebruikt om grote of belangrijke bestanden op te slaan. Een harde schijf slaat informatie op via een magnetische lading. Dit gebeurd tussen lagen, binnenin de schijf. Er zijn twee factoren die de snelheid van een harde schijf bepalen. Dit is “seek time” en “data rate”. Seek time is de tijd die nodig is om een bestand op de schijf te lokaliseren. Data rate is de hoeveelheid informatie die de schijf per seconde kan verzenden. Wanneer u een harde schijf aanschaft, wordt dit in de meeste gevallen niet vermeld en hier moet u dus even naar vragen, voor de aanschaf. Op zoek naar een betrouwbare schijf? Wij raden u de SCSI harde schijf aan, door zijn betrouwbaarheid. Deze worden gebruikt in servers, doordat ze zo extreem betrouwbaard zijn.