Blog Detail

Waarom heb ik een Minecraft-hostingserver nodig?

24 sep 19
Admin
No Comments

Minecraft is een ongekend populair spel. In deze game kun jij je fantasie namelijk helemaal de vrije loop laten gaan. Met behulp van blokjes creëer jij namelijk jouw eigen wereld. Het spel heeft verschillende servers waarop jij kunt spelen. In deze servers tref jij mensen van over de hele wereld. Je kunt echter ook spelen op een server spelen waarop alleen Nederlanders actief zijn. Niet iedereen vind het echter prettig om met andere gamers samen op één server te spelen. Geldt dit ook voor jou? Koop in dat geval een Minecraft-server. Jij kunt dan namelijk helemaal zelf het spel spelen. Uiteraard kun je ook samen met mensen uit jouw directe omgeving spelen op de server. Dit is een stuk leuker dan spelen met mensen die je helemaal niet kent natuurlijk. Een hostingserver voor Minecraft is dan ook iets waar het bij een liefhebber van Minecraft niet aan mag ontbreken!

Verschillende mogelijkheden
Wil jij een Minecraft-hostingserver kopen? Dan moet je weten dat je verschillende mogelijkheden hebt. In deze game is namelijk lang niet iedere server hetzelfde. Indien jij een server koopt, kun je deze naar eigen smaak inrichten. Althans, dat is wel het geval wanneer jij jouw Minecraft-hostingserver via Koopjeserver koopt. Het voornaamste verschil zit hem in het geheugen van de servers die hier aangeboden worden. Zo kun jij bijvoorbeeld een server kopen met 0,5 GB RAM. Dit is betrekkelijk weinig geheugen, waardoor je hier niet heel veel mee kunt. Gelukkig zijn er ook servers met aanzienlijk meer geheugen. Jij kunt namelijk ook kiezen voor een server 14 GB RAM. Kies niet lukraak een server uit, maar zoek eerst uit wat je moet hebben. Het is natuurlijk zonde om onnodig veel te betalen. En daarnaast wil je achteraf natuurlijk niet ontdekken dat jij een Minecraft-hostingserver met te weinig geheugen hebt aangeschaft.

Wat kost zo’n server eigenlijk?
Aangezien er nogal verschil zit in de verschillende Minecraft-servers, betaal je ook niet voor iedere server evenveel geld. Zo ben je slechts 2,50 euro kwijt aan de kleinste Minecraft-hostingserver die jij kunt bestellen. De grootste server kost jou 38,75 euro. Staat er geen geschikte server tussen? Dan betekent dit niet dat jij geen Minecraft kunt spelen op jouw eigen server. Het is namelijk ook mogelijk om een server op maat te laten maken. Dit is niet goedkoop, maar je weet zo wel zeker dat jij straks Minecraft kunt spelen in jouw ideale wereld!

Kan ik zelf een server maken?
Een Minecraft server kopen kost je geld. Daarom besluit jij dit mogelijk niet te doen. Er zijn ook mensen die een poging wagen om zelf een server op te zetten. Weet wel dat hier ontzettend veel tijd in gaat zitten. Heb je nog niet eerder zo’n server opgezet en beschik je ook niet over de benodigde kennis? Dan raden wij je niet aan om zelf een Minecraft-server te bouwen. De server kan dan namelijk fouten bevatten, waardoor jij het spel niet normaal kunt spelen. Om zelf over een Minecraft-server te beschikken raden wij je aan er eentje te kopen. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je het spel altijd en overal op een normale manier kunt spelen.