Blog Detail

Waarom een baan in de ICT?

30 nov 18
Admin
No Comments

ICT wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven sinds de komt van de computers en telefoons. Door de technologieën die steeds belangrijker worden in andere branches komt er ook steeds meer vraag naar ICT’ers. Steeds meer mensen nemen de stap naar de ICT en het oude imago is verleden tijd.

De ICT is veelzijdig

Wanneer je het tegen een vreemde hebt over ICT, zien ze vaak al snel de ‘nerds’ voor zich die op hun zolderkamertje aan het programmeren zijn. Dat is echter niet waar, ICT is de laatste jaren steeds veelzijdiger geworden. Dit komt omdat er de laatste jaren niet alleen maar vraag is naar programmeurs maar ook bijvoorbeeld aan mensen die presentaties kunnen geven over verschillende onderwerpen.

Ontwikkelen kan je eindeloos blijven doen

Doordat de ICT zo veelzijdig is kan je je zelf blijven ontwikkelen. Dit komt omdat alle technieken op het gebied van ICT zich blijven vernieuwen en ontwikkelen. Hierdoor moet jij zelf ook door ontwikkelen waardoor er weer nieuwe kansen zijn op de markt binnen de ICT. Ook zijn er binnen de ICT verschillende trainingen beschikbaar, zoals een CISCO training. Hier kan je je kennis en vaardigheden mee uitbreiden en laten zien dat je over de nieuwste kennis en ontwikkelingen beschikt.

Goed betaald

Doordat de vraag hoger is dan het aanbod valt het salaris vaak goed. Als ICT’er ben je gewild in de branche en er is altijd vraag naar, dit komt door de nieuwe ontwikkelingen die zich voort blijven zetten. Ook is het voordeel dat je in de ICT door kunt blijven groeien, hierdoor kan je salaris alleen maar hoger uitvallen.

 

Een baan in de ICT is eindeloos, het maakt steeds grotere ontwikkelingen en door deze ontwikkelingen heeft bijna elk bedrijf een ICT afdeling nodig, hierdoor is er veel vraag naar ICT’ers.