Blog Detail

snel internet buitengebied

Onbeperkt 4G internet in het buitengebied: hoe werkt dat?

30 apr 21
Admin
No Comments

Als je buiten de stad woont en je internetverbinding te wensen overlaat, kan 4G voor thuis een uitkomst bieden. Niets is vervelender dan een trage verbinding met het internet in het buitengebied. Op het moment dat je afhankelijk bent van het digitale vergaderen voor je bedrijf is een goede verbinding natuurlijk cruciaal. Maar ook als je simpelweg verbonden wil blijven met de buitenwereld via social media heb je snel internet nodig. Er zijn meerdere providers die 4G voor thuis aanbieden. Hieronder lees je wanneer je het best voor 4G internet kiest, en welke opties er zijn.

Wanneer is 4G de beste keuze?

Als je niet de mogelijkheid hebt om ADSL of glasvezel te gebruiken, dan is 4G een ideale uitkomst. Ook wanneer je de wijkkast niet kan bereiken en er geen kabels liggen op jouw adres kun je 4G gebruiken als alternatief voor vast internet op locatie. Alvorens je gaat zoeken naar een passend abonnement, doe je er verstandig aan te achterhalen of 4G wel mogelijk is op je postcode. Dan weet je zeker dat je jezelf niet voor niets ergens in gaat verdiepen. Als 4G voor thuis bij jou mogelijk is, zijn er meerdere providers met verschillende aanbiedingen om uit te kiezen.

tijdelijk onbeperkt 4G internet

Snel internet in het buitengebied

Er zijn meerdere zaken van invloed op de snelheid van je internet. Welk abonnement je kiest, is natuurlijk van groot belang. Als een snelle internetverbinding voor jou een regelrechte must is, dan is het abonnement van Internet Creators snel internet buitengebied wellicht de moeite waard. Met 600 Mbps hoef je nooit meer bang te zijn dat je een vergadering mist of vastloopt tijdens het downloaden. Wat minder fraai zijn de hoge kosten die bij dit abonnement komen kijken. Daarbij betaal je ook nog eenmalig €99 én €49 aansluitkosten.

Verder moet je voor de snelheid van je internet ook rekening houden met de plek waar de dichtstbijzijnde zendmast staat die verbinding kan maken met je 4G voor thuis. Ook de plek in huis waar je router staat, en de hoeveelheid mensen die gebruikmaakt van het netwerk zijn van invloed op de snelheid.

Wat je verbruikt

Een snelle internetverbinding is uiteraard belangrijk, en je verbruik heb je zelf in de hand. Maar wat als je onbeperkt wil kunnen downloaden? Dan zijn de abonnementen van EvenWifi tijdelijk onbeperkt 4G internet wellicht iets voor je. EvenWifi stelt geen harde limiet aan het verbruik, maar als het echt te gek wordt, laten ze wel van zich horen. Zo kan je zonder probleem 1000 gigabytes (GB) in de maand opmaken, maar als je bijvoorbeeld 100GB per dag nodig hebt, gaat dat net iets te ver. Ook al zul je niet zo snel zoveel nodig hebben, onbeperkt internet heeft dus wel een grens.

Maar ook als je slechts tijdelijk gebruik wil maken van onbeperkt 4G is er een oplossing. Met EvenWifi tijdelijk onbeperkt 4G internet hoef je geen lastig abonnement af te sluiten. Je gebruikt Sim Only onbeperkt 4G internet voor €50 + €3 per dag. Zo kies je dus zelf op welke momenten je veel wil verbruiken.