Blog Detail

Moet ik de online boekhouding uitbesteden of zelf doen?

12 mei 20
Admin
No Comments

Ondernemers focussen zich het liefst op hetgeen waar hun bedrijf overgaat niet op de boekhouding. Desondanks zal het bij je onderneming toch van kracht zijn Je ziet het hedendaags vaker gebeuren dat alle facturen en etc. online worden ondergebracht, hierdoor gaan er ook steeds meer online boekhoudsoftware gebruikt worden.  Je kunt zelf aan de slag gaan met online boekhoudsoftware of je boekhouding uitbesteden aan een online boekhouder in Zevenbergen .

Hoe doe je zelf online boekhouden?

Je zal snel geneigd zijn om je online boekhouding zelf te willen doen. Dit kan als je gebruik maakt van een boekhoud software. Het klinkt natuurlijk aantrekkelijk omdat als je het zelf kan doen de kosten een stuk lager zijn. Toch moet je er wel rekening mee houden dat het een hoop tijd kost, voornamelijk in het coderen van bonnen en facturen en de belastingaangifte verzorgen. Daarbij moet je op de hoogte blijven van alle wetten om geen fiscale kansen mis te lopen. Wanneer je bedrijf een omzet heeft die in de miljoenen loopt ben je wel verplicht om sowieso door een boekhouder of accountant je jaar balans en alles te laten controleren.

Je administratie uitbesteden online

Wanneer je ervoor kiest om je boekhouding te gaan uitbesteden en desondanks toch inzicht wilt behouden in de administratie is online uitbesteding de optie voor jou. Wanneer je kiest voor online boekhouding uitbesteden kan je de kennis van een expert combineren met het gemak van online boekhouden. De boekhouder zal je volledige administratie voor je overnemen, maar je kan wel overzicht bewaren. Hedendaags kan je zelf via je telefoon documenten in de software plaatsen en je inzicht in de administratie volgen. Via deze weg bespaar je kosten in opzicht van een traditionele boekhouder en houd je alle voordelen van een boekhouder je helpt de administratie op orde te houden en vragen te kunnen stellen.

Of kies je voor het uitbesteden aan een traditionele boekhouder?

Wanneer je een administratiekantoor of boekhouder gaat inschakelen kan je er ook voor kiezen om voor traditionele boekhouding te kiezen. Via deze weg kan je advies van je expert krijgen en kan je zonder zorgen de administratie uit handen geven. De boekhouder zorgt ervoor dat je geen fiscale kansen misloopt, dat de belastingaangifte wordt gedaan en de administratie gewoon op orde is. Ofwel wanneer je een expert inschakelt weet je zeker dat je niet te veel belasting betaalt wat een grote opluchting is. De meeste boekhouders werken per uur dus zal je ze per uur moeten betalen, dit gaat altijd in overleg.