Blog Detail

Waar let je op het kopen van een printer?

06 feb 19
Admin
No Comments

Door het werken in de cloud is een printer niet meer zo noodzakelijk geworden zoals vroeger. De printer betekent niet dat de printer helemaal uit het zicht verdwenen is. In sommige gevallen is het juist fijn om nog wat te kunnen uitprinten. Hiervoor is het belangrijk om een goede printer te hebben. Alleen waar moet je op letten bij het aanschaffen van de juiste printer?

Meer doen dan alleen printen?

Er zijn al voor langere tijd printer die meer kunnen dan alleen printen. Dit zijn de all-in-one printers. Deze printers kunnen naast printen ook scannen en faxen. Al is het faxen van een document tegenwoordig alweer achterhaald. Vraag je als organisatie of hoe vaak er nog iets gefaxed of gescand wordt. In de meeste gevallen wordt er regelmatig nog een document ingescand. Dan is het verstandig om nog wel een all-in-one printer te nemen.

Laserprinter of een printer met inkt?

Naast de eventuele extra functies moet er ook een keuze gemaakt worden tussen een laserprinter en een inktjetprinter. Afhankelijk van de doeleinden van de printer moet bepaald worden voor welk type gekozen gaat worden. Bij het vaak printen van documenten met een tekst is een laserprinter een prima optie, maar wil je juist afbeeldingen printen van goede kwaliteit dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een inktjetprinter. Er zit ook bij beide printers nog wel een verschil in de kosten voor gebruik. Een laserprinter is namelijk vele malen goedkoper om te gebruiken.

Een A3 of een A4 printer

Print je voornamelijk alleen in A4 formaat of print je regelmatig ook wat in een groter formaat. Een A3 printer kan zowel in A4 als in A3 printen, dus moet je af en toe wel eens wat in A3 formaat moet printen dan is het vrij logisch om te kiezen voor een A3 printer. Dan hoef je voor die paar keer niet per se naar een printshop.

Verbonden met een smartphone

Doordat er steeds meer met de smartphone gedaan wordt is het ook niet meer dan logisch dat een printer verbonden kan worden met een smartphone. De printer kan worden verbonden via het Wifi netwerk zodat naast de computer ook een smartphone kan printen. Plaats de printer dan wel op een plaats waar de Wifi altijd in orde is.