Recent Posts

Promotiemateriaal bedrijf

Jouw eigen bedrijf promoten? Zo pak je dat aan!

17 okt 19
Admin
No Comments

We worden vandaag de dag doodgegooid met allerlei reclames. Op de televisie en radio komen dagelijks talloze reclames voorbij en ook in geprinte media staan vrijwel altijd advertenties. Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan heb je vast en zeker ook al eens een advertentie geplaatst. Mogelijk heeft dit je niet opgeleverd wat je ervan verwachtte. In dat geval plaats je zeer waarschijnlijk niet snel nog een advertentie. Toch is het wel verstandig om jouw bedrijf te promoten. Je vergroot zo namelijk de kans op meer en nieuwe klanten. Adverteren is niet de enige optie die jij hebt om jouw bedrijf te promoten. Nee, er zijn nog veel meer opties. Hieronder zetten wij een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Sponsor worden
Niet iedere ondernemer is gecharmeerd van sponsoring. Er wordt immers een bedrag betaald en daar zie je niets voor terug. Dit is natuurlijk een verkeerde gedachtegang. Sponsoring kan jou immers ook ontzettend veel opleveren. Word jij bijvoorbeeld sponsor van een lokale sportvereniging? Dan is dit natuurlijk uitstekende promotie voor jouw bedrijf. Waarom? Omdat dit sportteam ongetwijfeld actief is in meerdere plaatsen in de regio. Op deze manier komen mensen uit andere plaatsen ook in aanraking met jouw bedrijf. Mogelijk houd je er zelfs wel nieuwe klanten aan over. In dat geval heb je de kosten voor de sponsoring natuurlijk makkelijk terugverdiend! Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een sponsorbord bij bijvoorbeeld een sportvereniging op te hangen. Op deze manier maken mensen uit de wijde omgeving ook kennis met jouw onderneming.

Kies voor autobelettering
Rijd jij in een auto van de zaak? Of bestaat het wagenpark van jouw onderneming uit meerdere voertuigen? Dan is het niet lastig om jouw bedrijf te promoten. Je kunt in dat geval namelijk kiezen voor autobelettering (https://www.vormgenoten.nl/autobelettering/). Wanneer jij zelf in een auto van jouw onderneming rijdt, kun je hier de naam en contactgegevens van jouw bedrijf op laten plaatsen Dit gebeurt met behulp van stickers, zodat er later makkelijk aanpassingen gedaan kunnen worden als dat nodig is. Het is echter nog veel makkelijker wanneer jouw onderneming over een wagenpark beschikt. Je kunt dan namelijk alle voertuigen die deel uitmaken van dit wagenpark voorzien van autobelettering. Rijden de voertuigen door de gehele regio of door het hele land? Dan is dit natuurlijk een uitstekende manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Verkeersdeelnemers zien namelijk direct van welke onderneming het voertuig is. Het beletteren van jouw complete wagenpark is niet goedkoop, maar de kans is aanwezig dat het jou een aantal nieuwe klanten oplevert!

Schakel hulp in voor zelfpromotie
Vind jij het maar wat lastig om jouw eigen bedrijf te promoten? Dan staat de promotie ongetwijfeld op een laag pitje. Zonde, want zo loop jij mogelijk ontzettend veel klanten mis. Indien jij zelf geen verstand hebt van promotie, betekent dit natuurlijk niet dat jij jouw bedrijf niet kunt promoten. Je kunt namelijk hulp inschakelen voor zelfpromotie. Vormgenoten is één van de partijen die jou kan helpen bij het promoten van jouw onderneming. Zij kunnen jou helpen bij het bedenken van manieren om jouw bedrijf te promoten. Daarnaast biedt dit bedrijf ook de mogelijkheid om het bedachte in praktijk te brengen. In feite kunnen zij jou dus de gehele promotie van jouw bedrijf uit handen nemen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, maar weet wel zeker dat het naar behoren wordt uitgevoerd.

Waarom heb ik een Minecraft-hostingserver nodig?

24 sep 19
Admin
No Comments

Minecraft is een ongekend populair spel. In deze game kun jij je fantasie namelijk helemaal de vrije loop laten gaan. Met behulp van blokjes creëer jij namelijk jouw eigen wereld. Het spel heeft verschillende servers waarop jij kunt spelen. In deze servers tref jij mensen van over de hele wereld. Je kunt echter ook spelen op een server spelen waarop alleen Nederlanders actief zijn. Niet iedereen vind het echter prettig om met andere gamers samen op één server te spelen. Geldt dit ook voor jou? Koop in dat geval een Minecraft-server. Jij kunt dan namelijk helemaal zelf het spel spelen. Uiteraard kun je ook samen met mensen uit jouw directe omgeving spelen op de server. Dit is een stuk leuker dan spelen met mensen die je helemaal niet kent natuurlijk. Een hostingserver voor Minecraft is dan ook iets waar het bij een liefhebber van Minecraft niet aan mag ontbreken!

Verschillende mogelijkheden
Wil jij een Minecraft-hostingserver kopen? Dan moet je weten dat je verschillende mogelijkheden hebt. In deze game is namelijk lang niet iedere server hetzelfde. Indien jij een server koopt, kun je deze naar eigen smaak inrichten. Althans, dat is wel het geval wanneer jij jouw Minecraft-hostingserver via Koopjeserver koopt. Het voornaamste verschil zit hem in het geheugen van de servers die hier aangeboden worden. Zo kun jij bijvoorbeeld een server kopen met 0,5 GB RAM. Dit is betrekkelijk weinig geheugen, waardoor je hier niet heel veel mee kunt. Gelukkig zijn er ook servers met aanzienlijk meer geheugen. Jij kunt namelijk ook kiezen voor een server 14 GB RAM. Kies niet lukraak een server uit, maar zoek eerst uit wat je moet hebben. Het is natuurlijk zonde om onnodig veel te betalen. En daarnaast wil je achteraf natuurlijk niet ontdekken dat jij een Minecraft-hostingserver met te weinig geheugen hebt aangeschaft.

Wat kost zo’n server eigenlijk?
Aangezien er nogal verschil zit in de verschillende Minecraft-servers, betaal je ook niet voor iedere server evenveel geld. Zo ben je slechts 2,50 euro kwijt aan de kleinste Minecraft-hostingserver die jij kunt bestellen. De grootste server kost jou 38,75 euro. Staat er geen geschikte server tussen? Dan betekent dit niet dat jij geen Minecraft kunt spelen op jouw eigen server. Het is namelijk ook mogelijk om een server op maat te laten maken. Dit is niet goedkoop, maar je weet zo wel zeker dat jij straks Minecraft kunt spelen in jouw ideale wereld!

Kan ik zelf een server maken?
Een Minecraft server kopen kost je geld. Daarom besluit jij dit mogelijk niet te doen. Er zijn ook mensen die een poging wagen om zelf een server op te zetten. Weet wel dat hier ontzettend veel tijd in gaat zitten. Heb je nog niet eerder zo’n server opgezet en beschik je ook niet over de benodigde kennis? Dan raden wij je niet aan om zelf een Minecraft-server te bouwen. De server kan dan namelijk fouten bevatten, waardoor jij het spel niet normaal kunt spelen. Om zelf over een Minecraft-server te beschikken raden wij je aan er eentje te kopen. Op deze manier ben jij er namelijk zeker van dat je het spel altijd en overal op een normale manier kunt spelen.

Computer accessoires als relatiegeschenk

27 mei 19
Admin
No Comments

Een relatiegeschenk is een geschenk of een soort cadeau dat gegeven wordt aan zakelijke relaties of op een speciale gelegenheid. Vaak hebben deze geschenken een logo van het bedrijf, vereniging of de instelling die de artikelen schenkt. Relatiegeschenken worden vaak gebruikt om je klanten te bedanken, ook om een betere relatie te onderhouden met de klant om het koopvolume te vergroten. Soms verwachten klanten ook een cadeau.

Natuurlijk zijn computer accessoires erg belangrijk en een erg goede stap om je relatie te verbeteren met het bedrijf, vereniging, of de instelling. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen liever een elektronisch relatiegeschenk krijgen, en daarvan maken ze ook erg veel gebruik van bijna elke dag. Daarom zijn computeraccessoires de juiste relatiegeschenk voor het bedrijf, vereniging of de instelling, dat zorgt voor een veel beter relatie.

 

De juiste muismat

Iedereen weet wat een muismat is, het is een onderlegger waarover de muis van de computer bewogen kan worden en bijna iedereen gebruikt het. Het is eigenlijk erg belangrijk voor de mensen die in een kantoor werken, want elke dag gebruiken zij de muis en het moet natuurlijk fijn zijn. Iedereen wilt daarom het liefst de beste en fijnste muismat maar hoe kan je dat weten? Er zijn muismatten van verschillende materialen en natuurlijk vindt de ene de bepaalde stof fijner dan de ander de meningen zijn verdeeld. Er zijn soorten zoals de goedkope gladde muismatten, ruwe stofachtige ondergrond of de extra gladde muismat. Er zijn dus erg veel verschillende muismatten voor de gebruiker en het is erg belangrijk dat u de juiste gebruikt.

 

De power van relatiegeschenken…

Bijna 90% van de mensen die een relatiegeschenk in bezit hebben gebruiken het minimaal een keer per dag, en tijdens het gebruiken zien ze altijd het logo van de onderneming waarvan ze het hebben ontvangen. Het heeft dus veel voordelen om een promotieartikel aan een onderneming te geven als een relatiegeschenk. Na het ontvangen van een bepaald product zijn zelfs veel personen bereid om van merk te veranderen. Als ze bijvoorbeeld een keukenaccessoire zouden ontvangen, dan herinnert de ontvanger dit vaker en na het zien van een tv-spot of een radioreclame wordt er heel vaak toch besloten om voor dat merk te gaan.

Waar let je op het kopen van een printer?

06 feb 19
Admin
No Comments

Door het werken in de cloud is een printer niet meer zo noodzakelijk geworden zoals vroeger. De printer betekent niet dat de printer helemaal uit het zicht verdwenen is. In sommige gevallen is het juist fijn om nog wat te kunnen uitprinten. Hiervoor is het belangrijk om een goede printer te hebben. Alleen waar moet je op letten bij het aanschaffen van de juiste printer?

Meer doen dan alleen printen?

Er zijn al voor langere tijd printer die meer kunnen dan alleen printen. Dit zijn de all-in-one printers. Deze printers kunnen naast printen ook scannen en faxen. Al is het faxen van een document tegenwoordig alweer achterhaald. Vraag je als organisatie of hoe vaak er nog iets gefaxed of gescand wordt. In de meeste gevallen wordt er regelmatig nog een document ingescand. Dan is het verstandig om nog wel een all-in-one printer te nemen.

Laserprinter of een printer met inkt?

Naast de eventuele extra functies moet er ook een keuze gemaakt worden tussen een laserprinter en een inktjetprinter. Afhankelijk van de doeleinden van de printer moet bepaald worden voor welk type gekozen gaat worden. Bij het vaak printen van documenten met een tekst is een laserprinter een prima optie, maar wil je juist afbeeldingen printen van goede kwaliteit dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor een inktjetprinter. Er zit ook bij beide printers nog wel een verschil in de kosten voor gebruik. Een laserprinter is namelijk vele malen goedkoper om te gebruiken.

Een A3 of een A4 printer

Print je voornamelijk alleen in A4 formaat of print je regelmatig ook wat in een groter formaat. Een A3 printer kan zowel in A4 als in A3 printen, dus moet je af en toe wel eens wat in A3 formaat moet printen dan is het vrij logisch om te kiezen voor een A3 printer. Dan hoef je voor die paar keer niet per se naar een printshop.

Verbonden met een smartphone

Doordat er steeds meer met de smartphone gedaan wordt is het ook niet meer dan logisch dat een printer verbonden kan worden met een smartphone. De printer kan worden verbonden via het Wifi netwerk zodat naast de computer ook een smartphone kan printen. Plaats de printer dan wel op een plaats waar de Wifi altijd in orde is.

3 dingen die je niet wist over Microsoft PowerPoint

07 jan 19
Admin
No Comments

Microsoft PowerPoint is dé standaard op het gebied van presentatiesoftware. Uiteraard zijn er alternatieven, zo kun je met Apple Keynote werken, je kunt met Google Slides aan de slag gaan, of je kunt een Prezi maken. Toch gaat er voor velen niets boven een “echte” PowerPoint maken, deels door gewenning maar ook door het complete set aan tools dat tot je beschikking staat. Uiteraard is het ook erg praktisch dat je het resultaat op vrijwel iedere computer kunt weergeven, omdat Microsoft PowerPoint zo ingeburgerd is. Vaak val je als ontwerper terug op de functies die je kent, en vergeet je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn die je tijd en moeite kunnen besparen. Hier zijn 3 dingen die je niet wist over Microsoft PowerPoint.

1. Je kunt zoomen met Microsoft PowerPoint

Bij een PowerPoint werk je normaal gesproken met dia’s of slides. Dit zijn losse pagina’s die je aan elkaar kunt koppelen. Dat werkt op zich heel goed, je kunt bij de PowerPoint maken overzicht houden op een groot project. Het resultaat kan wel een beetje statisch worden.

Prezi is een bedrijf met eigen presentatiesoftware, sinds 2009 proberen ze het “hippe” alternatief te zijn voor Microsoft PowerPoint. Een Prezi maken werkt op een andere manier; je hebt één groot canvas waar je elementen op kunt plaatsen. Daarmee lijkt het ontwerpen van een Prezi meer op het samenstellen van een moodboard. Je kunt naast dia’s met standaard afmetingen ook afwijkende vormen gebruiken waar je op kunt inzoomen.

Je kunt deze vorm van presentaties ontwerpen ook toepassen bij een PowerPoint maken. Je kiest slides die bij elkaar horen, vervolgens kies je de Summary Zoom optie uit het Insert menu. Je hebt dan een interactieve slide die je snel laat navigeren naar het gewenste deel. Daarnaast is er de Slide Zoom waarmee je verder op één slide kunt inzoomen. Om de PowerPoint presentatie echt dynamisch te maken gebruik je de Morph overgang. Wanneer je op twee slides een gedeeld object hebt staan, zal deze bewegen tijdens de overgang.

2. Je kunt veel meer doen met vormen

Het is uiteraard mogelijk om bij een PowerPoint maken afbeeldingen in te laden. Vaak zijn dit bitmaps ofwel raster afbeeldingen. Die zijn opgebouwd uit punten, wanneer je die gaat schalen gaat dit ten koste van de scherpte. Daarom is het doorgaans beter om met standaard vormen te werken. Die zijn schaalbaar met behoud van perfect scherpe randen.

Met SmartArt kun je snel aan de slag, in deze bibliotheek met schaalbare afbeeldingen vind je volop interessante plaatjes om jouw PowerPoint presentatie visueel aantrekkelijk te maken. Maar soms zou je liever de kleur aanpassen, of een element uit de graphic verwijderen. Dat is heel eenvoudig door het object te selecteren met de rechtse-muistoets en “ungroup” te kiezen. Nu kun je alle elementen los bewerken. Dit werkt vaak veel sneller dan zelf graphics ontwerpen.

Deze truc werkt ook met tabellen. Als je die wilt bewerken kun je de tabel kopiëren, vervolgens plak je deze met het “paste special” commando. Je kunt de tabel vervolgens als een afbeelding plakken (een EMF bestand om precies te zijn). Dit object kun je op dezelfde wijze ungroupen en per element bewerken.

3. Je kunt ontwerpen met tekst veel eenvoudiger maken

Wanneer ontwerpers met een website of magazine bezig zijn, maken ze vaak gebruik van een tijdelijke tekst. Hierdoor krijgt de ontwerper een goed idee van de layout voordat de definitieve tekst beschikbaar is. De standaard tekst is vaak de Latijnse “lorem ipsum” alinea, deze tekst wordt al eeuwenlang gebruikt. In Microsoft PowerPoint kun je deze tekst uiteraard handmatig plakken, maar het kan nog sneller. Kies een vorm, type =lorem(x) en druk op de return knop. Voor “x” vul je het aantal gewenste paragrafen in.

Met Microsoft PowerPoint is er meer mogelijk dan je denkt! Laat je informeren door de experts en maak jouw presentaties nog beter!

Waarom een baan in de ICT?

30 nov 18
Admin
No Comments

ICT wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven sinds de komt van de computers en telefoons. Door de technologieën die steeds belangrijker worden in andere branches komt er ook steeds meer vraag naar ICT’ers. Steeds meer mensen nemen de stap naar de ICT en het oude imago is verleden tijd.

De ICT is veelzijdig

Wanneer je het tegen een vreemde hebt over ICT, zien ze vaak al snel de ‘nerds’ voor zich die op hun zolderkamertje aan het programmeren zijn. Dat is echter niet waar, ICT is de laatste jaren steeds veelzijdiger geworden. Dit komt omdat er de laatste jaren niet alleen maar vraag is naar programmeurs maar ook bijvoorbeeld aan mensen die presentaties kunnen geven over verschillende onderwerpen.

Ontwikkelen kan je eindeloos blijven doen

Doordat de ICT zo veelzijdig is kan je je zelf blijven ontwikkelen. Dit komt omdat alle technieken op het gebied van ICT zich blijven vernieuwen en ontwikkelen. Hierdoor moet jij zelf ook door ontwikkelen waardoor er weer nieuwe kansen zijn op de markt binnen de ICT. Ook zijn er binnen de ICT verschillende trainingen beschikbaar, zoals een CISCO training. Hier kan je je kennis en vaardigheden mee uitbreiden en laten zien dat je over de nieuwste kennis en ontwikkelingen beschikt.

Goed betaald

Doordat de vraag hoger is dan het aanbod valt het salaris vaak goed. Als ICT’er ben je gewild in de branche en er is altijd vraag naar, dit komt door de nieuwe ontwikkelingen die zich voort blijven zetten. Ook is het voordeel dat je in de ICT door kunt blijven groeien, hierdoor kan je salaris alleen maar hoger uitvallen.

 

Een baan in de ICT is eindeloos, het maakt steeds grotere ontwikkelingen en door deze ontwikkelingen heeft bijna elk bedrijf een ICT afdeling nodig, hierdoor is er veel vraag naar ICT’ers.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een laptoptas?

15 okt 18
Admin
No Comments

Laptops zijn dure apparaten, dus het is belangrijk dat je er zuinig en voorzichtig mee omgaat. Vooral als je je laptop regelmatig overal mee naartoe neemt, is het belangrijk om je laptop goed te beschermen. Dit kun je doen door een bijpassende laptoptas aan te schaffen! In dit artikel geven we een aantal tips voor het aanschaffen van een laptoptas.

Formaat laptoptas

Misschien ten overvloede, maar laptops komen in verschillende formaten, net als laptoptassen. Zorg bij het kopen van een laptoptas er dus voor dat je weet naar welk formaat tas je op zoek bent en dat je laptop erin past. Je kunt je laptop opmeten door het scherm diagonaal op te meten en de randen niet mee te rekenen. Aangezien het gangbaar is om laptopformaten in inches weer te geven, moet je het aantal centimeters nog even omrekenen. Weet je het nog steeds niet zeker? Meet dan de lengte en de breedte op van je laptop en vergelijk dit met de lengte en de breedte van de tas.

 

Soort tas

Heb je eenmaal het formaat bepaald van de tas, dan kun je vervolgens besluiten wat voor soort tas je graag zou willen hebben. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke laptoptassen te koop in de vorm van bijvoorbeeld laptop rugzakken, shoppers en messenger bags. Het is wel goed om te bedenken hoe je de tas zult gebruiken, want ga je bijvoorbeeld vaak fietsen? Dan is een rugzak natuurlijk superhandig. De meeste laptoptassen hebben een speciaal vak met extra bescherming waarin je laptop kunt, maar je bent niet beperkt tot dergelijke tassen en eigenlijk kan je je laptop ook in een ‘normale’ tas kwijt (als ‘ie maar past). Kun je dus geen geschikte laptoptas vinden, maar heb je wel een mooie handtas op het oog zonder een speciaal laptopvak erin? Zorg er dan wel voor dat je een extra beschermhoesje om de laptop heen doet alvorens je de laptop in de tas doet.

Macbook studentenkorting

19 jun 18
Admin
No Comments

Als student heb je het niet altijd even breed. Zo is er de huur, de maandelijkse vaste lasten, eventuele studiekosten en andere kosten waardoor je de bodem van jouw portemonnee al erg snel weer in zicht krijgt. Daarom is het van belang om gebruik te maken van kortingen wanneer deze op jouw pad geraken. Maak daarom vandaag nog gebruik van deze mooie studentenkorting op de Macbook van Apple. Een laptop is immers een onmisbaar accessoire voor elke student. Aantekening maken tijdens colleges, opdrachten uitwerken, communiceren met medestudenten… aan de hand van jouw Macbook kan het allemaal. Twijfel daarom niet langer, en scoor jouw Macbook met een mooie studentenkorting.

Wat zijn de voordelen van een Macbook?

Er is een reden waarom een Macbook zo’n populaire keuze is onder vele studenten: deze door Apple geproduceerde laptop beschikt over een aantal eigenschappen waardoor deze laptop met kop en schouders boven vergelijkbare laptops uitsteekt. Zo is de Macbook gemakkelijk te gebruiken, alle interfaces zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. Tevens is de Macbook een goede optie wanneer je waarde hecht aan duurzaamheid. De laptop gaat jaren mee, beschikt over een uitstekende accu met lange levensduur en is niet snel aan slijtage onderhevig.

Daarnaast heb je hier te maken met een laptop van het gerenommeerde merk Apple. Iedereen kent Apple, en is een reden waarom dit bedrijf zo groot is geworden: ze staan voor innovatie en kwalitatieve producten. De Macbook is niet anders, in dat opzicht. Het is een investering in een gebruiksvriendelijke laptop die lang meegaat en uiterst betrouwbaar is. Maak daarom vandaag nog gebruik van de Macbook studentenkorting!

Wat is werken in de cloud?

11 jun 18
Admin
No Comments

Werken in de cloud, wat is dat? Werken in de cloud wordt vaak als synoniem gebruikt voor werken op het internet. Wanneer je werkt in de cloud worden al je gegevens beheerd online opgeslagen. Enkele bekende voorbeelden van programma’s waar in de cloud met kan worden gewerkt zijn Google Drive, Microsoft OneDrive, iCloud, Dropbox en Stack, van het bekende webhosting bedrijf TransIP. Het werken met de cloud is uiteraard gecreëerd om alles gemakkelijker te maken. In dit artikel worden de belangrijkste voordelen voor je toegelicht.

Onafhankelijkheid

Het werken in de cloud kan onafhankelijk gedaan worden van een apparaat. Waar dan ook ter wereld en vanaf welk apparaat dan ook is het mogelijk om op jouw cloud in te loggen. Het enige waar u van afhankelijk bent voor het gebruik van de cloud is internet. Dit is echter tegenwoordig geen probleem meer, omdat vrijwel iedereen een vaste verbinding heeft of mobiel internet op zijn of haar telefoon. Onlangs is zelfs mogelijk om mobiel te internetten in het buitenland binnen uw abonnement zodat je zelfs in het buitenland gemakkelijk toegang heeft tot je cloud.

Nooit meer iets verloren

Het is misschien wel het belangrijkste punt van werken in de cloud. Alles wat je namelijk in de cloud bewerkt wordt opgeslagen en gaat dus niet meer verloren. Google drive slaat zelfs elke letter die getyped wordt op! Is om de ene of andere reden je eigen computer kapot? Dan kun je op een ander apparaat precies verder gaan waar je gebleven bent. Wanneer je werkt in de cloud wordt alles namelijk direct opgeslagen. Hoe makkelijk is dat?

Betalen voor wat je gebruikt

Wanneer je ervoor kiest om te gaan werken met de cloud, betaal je alleen waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. Dit is vaak in de vorm van een abonnement. Dit zorgt ervoor dat de klant geen geld kwijt is aan een dienst die niet gebruikt wordt.

Kan ik alle data in de cloud plaatsen?

Voordat je data in de cloud plaatst is het verstandig om na te gaan wat voor informatie dit is. Is het gevoelige bedrijfsinformatie die liever niet gedeeld met de buitenwereld? Hiervoor is het dan ook belangrijk om na te vragen bij de leveranciers van je cloud waar zij al jouw data opslaan. Wellicht staan er opeens gegevens in de cloud die je daar liever niet hebt staan. Daarnaast is vanaf 25 mei 2018 de privacywetgeving (AVG) van kracht. Waarbij je niet klakkeloos alle informatie van je (potentiële) klanten bij kunt houden.

 

Conclusie

In de cloud werken is in deze wereld waar iedereen altijd online is niet meer weg te denken. Er zijn dan ook eigenlijk geen nadelen met het werken in de cloud, je moet alleen een goede internetverbinding hebben. In de huidige wereld kan ook dat niet meer als een probleem gezien worden. Pak dan ook als organisatie deze kans om in de cloud te gaan werken. Je raakt nooit meer iets kwijt omdat jouw apparaat het heeft begeven want, je kunt vanaf elk apparaat de cloud betreden!

 

Wat is glasvezel internet en wat zijn de voordelen?

28 mrt 18
Admin
No Comments

In steeds meer gemeentes in Nederland komt de mogelijkheid tot glasvezel internet. Maar wat is glasvezel internet nou eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Dit artikel legt je precies uit wat het is en waarom je het juist niet of wel moet gebruiken.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is een flinterdunne vezel die is gemaakt van een speciaal soort glas. De informatie die verzonden word via glasvezel word razendsnel verstuurt door het glasvezel door middel van laserlicht. Doordat het lasterlicht heel snel aan het uit knippert kan er informatie verzonden worden door het glasvezel, hoe sneller de laser knippert hoe sneller die informatie verzonden wordt. Glasvezel wordt gebruikt voor tv-signalen, telefoongesprekken en up- en downloads via internet.

Waarom glasvezel nemen?

Het voordeel van glasvezel is dat je altijd een stabiele en snelle internetverbinding hebt. Het ‘ouderwetse’ kabel internet kan vertraging vertonen wanneer er veel mensen gebruik van maken. De ontwikkelaar van glasvezel beweren dat dit met glasvezel niet meer zal gebeuren en dat je ook tijdens de ‘spitsuren’ razendsnel kunt blijven internetten. Een ander voordeel van glasvezel is dat het glasvezelnetwerk een open netwerk is, dit houdt in dat elke provider een abonnement kan aanbieden voor glasvezel, wat voor jou als consument weer de mogelijkheid biedt om tientallen verschillende providers met elkaar te vergelijken om zo de voordeligste provider te kiezen.

Wanneer overstappen op glasvezel?

Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar, om te kijken of het bij jou al beschikbaar is kun je een postcode check doen. Wanneer er bij jou wel glasvezel beschikbaar is betekent dit nog niet dat je elke provider kunt kiezen die je wilt. Na de aanleg en aansluiten van het glasvezel duurt het een aantal jaar voordat het netwerk wordt vrijgegeven en elke provider een abonnement kan aanbieden.